lub
w jakim celu? zapamiętaj mnie
 
Warszawa
Astana  
Kazachska jurtaKazachstanfoto: Małgorzata Maniecka
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
Zapraszamy na wyjazd do Chin!
Booking.com

Powiadomienia

Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu
     1 USD  1 EUR  1 PLN
ChinyCNY6,837,611,79
IndieINR64,7072,0816,97
IzraelILS3,543,950,93
MalezjaMYR4,294,781,13
RosjaRUB59,8966,7215,71
Sri LankaLKR154,83172,4940,61
SyriaSYP214,85239,3656,35
TajlandiaTHB34,0737,968,94
TurcjaTRY3,513,910,92
  wymagana wiza ambasada
w Polsce
Afganistan TAK TAK
Arabia Saudyjska TAK TAK
Armenia - TAK
Azerbejdżan TAK TAK
Bahrajn TAK -
Bangladesz TAK -
Bhutan TAK -
Brunei - -
Chiny TAK TAK
Filipiny - TAK
Gruzja - TAK
Hong Kong - -
Indie TAK TAK
Indonezja - TAK
Irak TAK TAK
Iran TAK TAK
Izrael - TAK
Japonia - TAK
Jemen TAK TAK
Jordania TAK -
Kambodża TAK -
Katar TAK TAK
Kazachstan - TAK
Kirgistan - -
Korea Północna TAK TAK
Korea Południowa - TAK
Kuwejt - TAK
Laos TAK -
Liban TAK TAK
Makau - -
Malediwy TAK -
Malezja - TAK
Mongolia - TAK
Nepal TAK -
Oman TAK -
Pakistan TAK TAK
Palestyna - -
Rosja TAK TAK
Singapur - -
Sri Lanka TAK TAK
Syria TAK TAK
Tadżykistan TAK -
Tajlandia - TAK
Tajwan - -
Timor Wschodni TAK -
Turcja TAK TAK
Turkmenistan TAK -
Uzbekistan TAK TAK
Wietnam TAK TAK
Zjednoczone Emiraty Arabskie - TAK

Zestawienie informacji na temat wymaganych zaświadczeń zdrowotnych, zalecanych szczepień ochronnych i zagrożeń chorobowych przy podróży do krajów Azji.


Miasta Azji

 Panaji

warto zobaczyć: 2
transport z Panaji: 1
dobre rady: 0

wybierz
[opinieCount] => 0

 Agra

warto zobaczyć: 2
transport z Agra: 2
dobre rady: 7

wybierz
[opinieCount] => 0

 New Delhi

warto zobaczyć: 23
transport z New Delhi: 2
dobre rady: 37

wybierz
[opinieCount] => 0

 Waranasi

warto zobaczyć: 1
transport z Waranasi: 3
dobre rady: 0

wybierz
[opinieCount] => 0

 Goa Velha

warto zobaczyć: 4
transport z Goa Velha: 0
dobre rady: 0

wybierz
[opinieCount] => 0

 Anjuna

warto zobaczyć: 1
transport z Anjuna: 0
dobre rady: 0

wybierz
[opinieCount] => 0

Najnowsze artykuły

Flames of... Baku

Top of the top - Iran!

Oman - to zdecydowanie więcej niż jedyne państwo na literę "O".

Nepal - My first time

e-Tourist Visa do Indii - wyjaśniamy szczegóły

Stambuł z zupełnie innej perspektywy

Cud w indyjskiej Agrze na miarę drugiego Taj Mahal

Do Mongolii bez wizy

Muktinath (Jomsom) Trekking - profil wysokości i statystyka

Bezpłatne wycieczki po Dosze dla pasażerów Qatar Airways

 

wiza do Kazachstanu

informacje, adres ambasady



ostatnia aktualizacja: środa, 18 sty 2017

Ambasada Republiki Kazachstanu

ul. Królowej Marysieńki 14
02-954 Warszawa
tel. +48 (22) 642 27 63
tel. +48 (22) 642 53 88
fax. +48 (22) 642 34 27
www.kazembassy.pl
www.kazakhstan.pl
kazdipmis@hot.pl

Wydział Konsularny

tel./fax: +48 (22) 642 37 65
 konsulkaz@o2.plasystentkaz@o2.pl
godziny składania dokumentów: poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek: 9:30 - 12:30
godziny odbirania dokumentów: poniedziałek, wtorek, czwatek, piątek:16:00 - 17:00

Informacja telefoniczna: 12:00-13:00 codziennie (poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, piątek)
Wydział Konsularny nie przyjmuje dokumentów drogą pocztową

 

UWAGA: Przedstawione poniżej informacje mogą ulegać zmianom. Dlatego też wskazane jest osobiste skontaktowanie się z placówką dyplomatyczną danego kraju.

Od 1 stycznia 2017 obywatele RP mogą podróżować do Kazachstanu bez wizy, jeśli ich pobyt nie będzie dłuższy niż 30 dni. Dotyczy to Polaków udających się tam w celach turystycznych oraz biznesowych. Nadal wymagana jest wiza w przypadku wyjazdu do Kazachstanu w celu podjęcia pracy, nauki oraz prowadzenia działalności misyjnej i wykonywanie pracy kierowcy w transporcie międzynarodowym.  

Na miejcu można przedłużyć zarówno pobyt bezwizowy jak i z wizą, zwracając się do MSW Republiki Kazachstanu kilka dni wczesniej.

Rodzaje wiz i wymagane dokumenty:


Dla osób, które będę chciały/musiały wyrobić wizę:

Cel wyjazdu: turystyczny
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni,  dwukrotna na okres do 60 dni,
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż o 6 miesięcy
  • jeden wypełniony kwestionariusz 
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • podanie z prośbą o wyrobienie wizy turystycznej do Kazachstanu
  • kserokopia faksu rezerwacji hotelowej w Kazachstanie (na papierze firmowym hotelu).
  • kserokopia pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności)
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)

Służba konsularna zastrzega sobie prawo wymagać do przedstawienia dodatkowe dokumenty i w razie potrzeby zapraszać na rozmowę osoby ubiegające się o wyjazd do Kazachstanu

Cena:

  • Jednokrotna wiza turystyczna do 30 dni - 35 EUR
  • Dwukrotna wiza turystyczna do 60 dni - 50 EUR

 

Wiza tranzytowa

Cel wyjazdu: tranzytowy
Wiza może być jednokrotna lun dwukrotna
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż o 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony formularz wizowy
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu).
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)
  • ważny bilet przejazdowy - kserokopia biletu na pociąg przejeżdżający przez teren Kazachstanu (np. Moskwa - Biszkek lub Moskwa - Taszkient etc)
  • wiza państwa, do któreg zmierza podróżujący - kserokopia wizy ważnej dla wjazdu do państwa trzeciego (np. Uzbekistan, Kyrgistan etc)

    Służba konsularna zastrzega sobie prawo wymagać do przedstawienia dodatkowe dokumenty i w razie potrzeby zapraszać na rozmowę osoby ubiegające się o wyjazd do Kazachstanu.


    Cena:
  • wiza tranzytowa jednokrotna - 30 EUR
  • wiza tranzytowa dwukrotna - 60 EUR
     

Wiza biznesowa w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: biznesowy
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu)
  • organizacja, w której jest zatrudniony interesant, pisze podanie skierowane do Konsula z prośbą o wyrobienie jednokrotnej wizy biznesowej do Kazachstanu z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania i nazwę zapraszającej organizacji.
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)
  • podanie z prośbą od organizacji, w której jest zatrudniony interesant, o wyrobienia jednokrotnej wizy biznesowej do Republiki Kazachstanu skierowane do Konsula z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania i nazwą organizacji zapraszającej.

Cena:

  • 50 EURO - wiza jednokrotna na okres do 3 miesięcy
  • 70 EURO - wiza dwukrotna na okres do 3 miesięcy
  • 90 EURO - wiza trzykrotna na okres do 3 miesięcy
  • 170 EURO - wiza wielokrotna na okres 1. roku

 

Wiza prywatna w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: prywatny
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż o 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • Wniosek od osoby ubiegającej się o wizę. Interesant pisze wniosek skierowany do Konsula z prośbą o wyrobienie jednokrotnej wizy prywatnej do Kazachstanu z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania, Nazwiska, Imienia, Imienia Ojca, adresu zamieszkania i telefonu kontaktowego zapraszającej osoby w Republice Kazachstan.
  • Wystarczy przedstawić kserkopię zaproszenia wysłaną faksem od obywatela Republiki Kazachstanu. W zaproszeniu należy zaznaczyć Imię, Nazwisko, Imię ojca obcokrajowca, cel przyjazdu, okres przebywania oraz adres jego zamieszkania w Kazachstanie. Zaproszenie może być napisane w wolnej formie. Prosimy także przedstawić kserokopię pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi zapraszjącego obywatela Kazachstanu.
  • Kserokopia pierwszej strony paszportu interesanta. Należy przedstawić kserokopię pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu).
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)

Cena:

  • Jednokrotna wiza na okres do 3 miesięcy - 50 EUR

  • Opublikuj na:

Informacje techniczne

ostatnia aktualizacja: środa, 18 sty 2017
liczba odsłon: 84532 od 15 gru 2004

Newsletter Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu



transAzja.pl to serwis internetowy promujący indywidualne podróże po Azji. Przez wirtualny przewodnik po miastach opisuje transport, zwiedzanie, noclegi, jedzenie w wielu lokalizacjach w Azji. Dzięki temu zwiedzanie Chin, Indii, Nepalu, Tajlandii stało się prostsze. Poza tym, transAzja.pl prezentuje dane klimatyczne sponad 3000 miast, opisuje zalecane szczepienia ochronne i tropikalne zagrożenia chorobowe, prezentuje też informacje konsularne oraz kursy walut krajów Azji. Pośród usług dostępnych w serwisie są pośrednictwo wizowe oraz tanie bilety lotnicze. Dodatkowo dzięki rozbudowanemu kalendarium znaleźć można wszystkie święta religijnie i święta państwowe w krajach Azji. Serwis oferuje także możliwość pisania travelBloga oraz publikację zdjęć z podróży.

© 2004 - 2017 transAzja.pl, wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy