lub
w jakim celu? zapamiętaj mnie
 
Warszawa
Astana  
Mauzoleum Kozha Akhmed YasauiTurkestan, Kazachstanfoto: Małgorzata Maniecka
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
Dołącz do II edycji wyprawy na skraj Tybetu, do nepalskigo Dolpo - śladami filmu Himalaya

Szukaj Hoteli:

Cel podróży

Od

Do

Powiadomienia

Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu
     1 USD  1 EUR  1 PLN
ChinyCNY6,188,532,04
IndieINR60,5183,5719,96
IzraelILS3,474,801,15
MalezjaMYR3,254,491,07
RosjaRUB36,0849,8411,90
Sri LankaLKR130,74180,5743,13
SyriaSYP146,95202,9548,48
TajlandiaTHB32,3644,6910,67
TurcjaTRY2,132,940,70
  wymagana wiza ambasada
w Polsce
Afganistan TAK TAK
Arabia Saudyjska TAK TAK
Armenia - TAK
Azerbejdżan TAK TAK
Bahrajn TAK -
Bangladesz TAK -
Bhutan TAK -
Brunei - -
Chiny TAK TAK
Filipiny - TAK
Gruzja - TAK
Hong Kong - -
Indie TAK TAK
Indonezja TAK TAK
Irak TAK TAK
Iran TAK TAK
Izrael - TAK
Japonia - TAK
Jemen TAK TAK
Jordania TAK -
Kambodża TAK -
Katar TAK TAK
Kazachstan TAK TAK
Kirgistan - -
Korea Północna TAK TAK
Korea Południowa - TAK
Kuwejt - TAK
Laos TAK -
Liban TAK TAK
Makau - -
Malediwy TAK -
Malezja - TAK
Mongolia TAK TAK
Nepal TAK -
Oman TAK -
Pakistan TAK TAK
Palestyna - -
Rosja TAK TAK
Singapur - -
Sri Lanka TAK TAK
Syria TAK TAK
Tadżykistan TAK -
Tajlandia - TAK
Tajwan - -
Timor Wschodni TAK -
Turcja TAK TAK
Turkmenistan TAK -
Uzbekistan TAK TAK
Wietnam TAK TAK
Zjednoczone Emiraty Arabskie TAK TAK

Zestawienie informacji na temat wymaganych zaświadczeń zdrowotnych, zalecanych szczepień ochronnych i zagrożeń chorobowych przy podróży do krajów Azji.


Miasta Azji

 Sauraha

warto zobaczyć: 1
transport z Sauraha: 1
dobre rady: 0

wybierz
[opinieCount] => 0

 Katmandu

warto zobaczyć: 14
transport z Katmandu: 3
dobre rady: 21

wybierz
[opinieCount] => 0

 Rummin-dei

warto zobaczyć: 1
transport z Rummin-dei: 0
dobre rady: 2

wybierz
[opinieCount] => 0

 Pokhara

warto zobaczyć: 9
transport z Pokhara: 1
dobre rady: 9

wybierz
[opinieCount] => 0

Najnowsze artykuły

Muktinath (Jomsom) Trekking - profil wysokości i statystyka

Bezpłatne wycieczki po Dosze dla pasażerów Qatar Airways

Wiza do Zjednoczonych Emiratów Arabskich na lotnisku

Plaża Negombo - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Nilaveli - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Goyambokka - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

transAzja Dolpo Trekking 2013 - statystyka wyprawy

Święto Onam - indyjskie dożynki

Pekin w rytmie reggae i jazzu

Więcej osób w Nepalu ma dostęp do telefonów komórkowych niż do toalet

Bilety lotnicze

Kazachstan
Astana dobra cena    1957
Ałma Ata2189
inne kraje
Moskwa1199
Baku1487
Damaszek1549
Goa okazja!    2044
Shenyang dobra cena    2525

Cena brutto w PLN zawiera w sobie wszystkie możliwe opłaty, w tym lotniskowe

 

wiza do Kazachstanu

informacje, adres ambasady, pośrednictwo wizowe



ostatnia aktualizacja: środa, 28 gru 2011
77 PLN normalnie - 14 dni roboczych
117 PLN ekspresowo - 7-8 dni roboczych

Ambasada Republiki Kazachstanu

ul. Królowej Marysieńki 14
02-954 Warszawa
tel. +48 (22) 642 37 65
tel. +48 (22) 642 53 88
fax. +48 (22) 642 34 27
www.kazakhstan.pl
kazdipmis@hot.pl

Wydział Konsularny

tel./fax: +48 (22) 642 37 65
konsulkz@gmail.com
godziny składania i odbierania dokumentów:
9:00 - 12:00, poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek.
konsultacje telefoniczne: 15:00 - 17:00, poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek

UWAGA: Przedstawione poniżej informacje mogą ulegać zmianom. Dlatego też wskazane jest osobiste skontaktowanie się z placówką dyplomatyczną danego kraju.

Rodzaje wiz i wymagane dokumenty:


Wiza turystyczna  w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: turystyczny
Wiza może być jednokrotną na okres do 30 dni lub dwukrotną na okres do 60 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • podanie z prośbą wyrobienia wizy turystycznej do Republiki Kazachstanu (do pobrania tutaj)
  • rezerwacja hotelu w Kazachstanie na jego papierze firmowym (kserokopia)
  • kserokopia pierwszej strony paszportu (w przypadku, gdy okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu paszportu)
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)

Cena:

  • Jednokrotna wiza turystyczna do 30 dni - 35 EUR
  • Dwukrotna wiza turystyczna do 30 dni - 50 EUR

 

 

Wiza tranzytowa

Cel wyjazdu: tranzytowy
Wiza może być jednokrotna
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu (w przypadku, gdy okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu paszportu)
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)
  • ważny bilet przejazdowy - kserokopia biletu na pociąg przejeżdżający przez teren Kazachstanu (np. Moskwa - Biszkiek lub Moskwa - Taszkient etc)
  • wiza państwa, do któreg zmierza podróżujący - kserokopia wizy ważnej dla wjazdu do państwa trzeciego (np. Uzbekistan, Kyrgistan etc)

Cena:

  • wiza tranzytowa - 30 EUR (za każdy wjazd)
     

 

Wiza biznesowa w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: biznesowy
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu (w przypadku, gdy okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu paszportu)
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)
  • podanie z prośbą od organizacji, w której jest zatrudniony interesant, o wyrobienia jednokrotnej wizy biznesowej do Republiki Kazachstanu skierowane do Konsula z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania i nazwą organizacji zapraszającej (pobierz podanie)

Cena:

  • 50 EURO - wiza jednokrotna na okres do 3 miesięcy
  • 70 EURO - wiza dwukrotna na okres do 3 miesięcy
  • 90 EURO - wiza trzykrotna na okres do 3 miesięcy
  • 170 EURO - wiza wielokrotna na okres 1. roku

 

 

Wiza prywatna w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: prywatny
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • Wniosek od osoby ubiegającej się o wizę. się o wizę. Interesant pisze wniosek skierowany do Konsula z prośbą o wyrobienie jednokrotnej wizy prywatnej do Kazachstanu z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania, Nazwiska, Imienia, Imienia Ojca, adresu zamieszkania i telefonu kontaktowego zapraszającej osoby w Republice Kazachstan.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu. Wystarczy przedstawić kserkopię zaproszenia wysłaną faksem od obywatela Republiki Kazachstan. W zaproszeniu należy zaznaczyć Imię, Nazwisko, Imię ojca obcokrajowca, cel przyjazdu, okres przebywania oraz adres jego zamieszkania w Kazachstanie. Zaproszenie może być napisane w wolnej formie. Prosimy także przedstawić kserokopię pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi zapraszjącego obywatela Kazachstanu.
  • Kserokopia pierwszej strony paszportu interesanta. Należy przedstawić kserokopię pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu).
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)

Cena:

  • Jednokrotna wiza na okres do 3 miesięcy - 40 EUR

Dołącz do II edycji wyprawy na skraj Tybetu, do nepalskigo Dolpo - śladami filmu Himalaya


  • Opublikuj na:





 

Wszystkie ceny brutto!
Opłata za pośrednictwo (77 lub 117 zł) zawiera podatek VAT 22%
Jest to najniższa cena pośrednictwa w Polsce

Tryb Czas oczekiwania Cena pośrednictwa
Normalny 14 dni roboczych 77 PLN
Ekspres 7-8 dni roboczych 117 PLN

 

Zaproszenie również możesz zamówić u nas:

Wiza turystyczna:
do wizy jednokrotnej do 30 dni:
- 300 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych
- 400 zł - realizacja w 3-4 dni robocze

Zaproszenie do wizy dwukrotnej do 30 dni:
- 400 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych
- 500 zł - realizacja w 4-6 dni roboczych

Wiza biznesowa:

Zaproszenie do wizy jednokrotnej do 30 dni
300 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych
400 zł - realizacja w 3-4 dni robocze

Zaproszenie do wizy dwukrotnej do 90 dni
400 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych

Zaproszenie do wizy trzykrotnej do 180 dni
450 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych

Zaproszenie do wizy wielokrotnej rocznej
500 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych

W celu uzyskania zaproszenia potrzebne są dane: imię i nazwisko, obywatelstwo, data urodzenia, kserokopia paszportu, trasa i termin podróży, rodzaj transportu, miejsce pracy, stanowisko, adres zamieszkania

Uwagi:

  • Pośredniczymy także w uzyskaniu wizy służbowej, prywatnej dla dzieci, służbowej dla kierowców, na studia, na pobyt stały i innych, które można uzyskać, po przedłożeniu odpowiednich dokumentów w Konsulacie Ambasady Republiki Kazachstan w Polsce.
  • Służba konsularna zastrzega sobie prawo wymagania przedstawienia dodatkowych dokumentów i w przypadku potrzeby zapraszać na rozmowę osoby ubiegającej się o wizy.

Procedura wizowa krok po kroku

Krok 1 - Kontakt z nami
Najwygodniejszym narzędziem kontaktu z nami jest wypełnienie poniższego formularza zapytania znajdującego się na każdej stronie prezentującej informacje o wizach do danego kraju. Konsultanci oddzwonią na podany numer telefonu w krótkim czasie (najczęściej w ciągu 1-2 godzin, w dni robocze).

Krok 2 - Przygotowanie dokumentów
Prosimy o skrupulatne przygotowanie dokumentów niezbędnych do uzyskania wizy. Nasi pracownicy, w przypadku wątpliwości, udzielą Tobie wszystkich informacji.

Krok 3 - Przesłanie dokumentów
Przesyłasz nam kurierem lub dostarczasz do biura komplet dokumentów na adres:
2Ways Sp. z o.o.
ul. Klaudyny 21
01-684 Warszawa
Tel. +48 22 243 66 40

Krok 4 - Faktura i płatność
Wystawiamy fakturę za usługę i czekamy na jej opłacenie. Wykonujemy działania w celu uzyskania dla Ciebie wizy.

Krok 5 - Wysyłamy wizę
Przesyłamy do Ciebie kurierem paszport z wbitą wizą (+ czasem inne dokumenty np. vouchery). Koszt kuriera doliczony jest do faktury (ponosi Klient).


jesteś zainteresowany bezpośrednim rozpoczęciem procedury ubiegania się o  wizę do Kazachstanu

wypełnij poniższy formularz lub
skontaktuj się z nami telefonicznie: +48 22 243 66 40

Firma 2ways sp. z o.o. (partner portalu transAzja.pl) skontaktuje się z Tobą tak szybko jak to będzie możliwe
(od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 17.00).

Formularz zapytania

Obsługą pośrednictwa wizowego zajmuje się wyłącznie firma 2ways sp. z o.o..
Portal transAzja nie ponosi odpowiedzialności za treść oferty oraz obsługę sprzedaży.

Informacje techniczne

ostatnia aktualizacja: środa, 28 gru 2011
liczba odsłon: 33635 od 15 gru 2004

Komentarze i uwagi

Liczba komentarzy: 3
Ryszard Bednarski

Hallo
Zamierzam złożyć wniosek o wizę biznesową na okres jednego roku. Pracuję w Krakowie, czy mogę przesłać kurierem i jaką firmą wypełniony wniosek z kopią paszportu strony ze zdjęciem i potwierdzeniem przelewu opłaty?
Czy opłatę za wizę mogę przelać w Euro i na jaki rachunek ?
Rozumiem że wiza nie jest stemplem w oryginale paszportu tylko osobnym załącznikiem i mogę ją otrzymać również kurierem bez konieczności wyjazdu do Warszawy.
Jak dugi jest czas oczekiwania na wize?
Pozdrawiam Ryszard
tel: 600 584 031

M,B

Jestem kierowcą samochodu ciężarowego,mam zamiar przewozić ładunki do Kazachstanu, jaką muszę mieć wizę i na jaki okres czasu dostanę. Jest wymagane zrobienie badań zdrowotnych? Jak tak to jakich?

Jacek Jastrzębski

Jestem kierowco samochodu cieżarowego mamzamiar przewozic ładunki do Kazachstanu jako musze miec wizę i kiedy dostane jakie są koszty i jakie dokumenty musze przygotowac

Dodaj swój komentarz - bo każdy ma przecież coś do powiedzenia...

Nie jesteś zalogowany. Aby uprościć dodawanie komentarzy oraz aby zdobywać punkty - zaloguj się

Imię i nazwisko *
E-mail *
Treść komentarza *
Przepisz kod z obrazka *
Newsletter Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu



transAzja.pl to serwis internetowy promujący indywidualne podróże po Azji. Przez wirtualny przewodnik po miastach opisuje transport, zwiedzanie, noclegi, jedzenie w wielu lokalizacjach w Azji. Dzięki temu zwiedzanie Chin, Indii, Nepalu, Tajlandii stało się prostsze. Poza tym, transAzja.pl prezentuje dane klimatyczne sponad 3000 miast, opisuje zalecane szczepienia ochronne i tropikalne zagrożenia chorobowe, prezentuje też informacje konsularne oraz kursy walut krajów Azji. Pośród usług dostępnych w serwisie są pośrednictwo wizowe oraz tanie bilety lotnicze. Dodatkowo dzięki rozbudowanemu kalendarium znaleźć można wszystkie święta religijnie i święta państwowe w krajach Azji. Serwis oferuje także możliwość pisania travelBloga oraz publikację zdjęć z podróży.

© 2004 - 2014 transAzja.pl, wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy