lub
w jakim celu? zapamiętaj mnie
 
Warszawa
Astana  
Kazachska jurtaKazachstanfoto: Małgorzata Maniecka
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
wyjazd do Nepalu z transAzja.pl - wrzesień 2014, 14 dni

Szukaj Hoteli:

Cel podróży

Od

Do

Powiadomienia

Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu
     1 USD  1 EUR  1 PLN
ChinyCNY6,178,342,01
IndieINR60,2781,4919,62
IzraelILS3,444,651,12
MalezjaMYR3,194,311,04
RosjaRUB35,1847,5611,45
Sri LankaLKR130,35176,2442,44
SyriaSYP149,75202,4748,76
TajlandiaTHB32,2043,5410,49
TurcjaTRY2,132,880,69
  wymagana wiza ambasada
w Polsce
Afganistan TAK TAK
Arabia Saudyjska TAK TAK
Armenia - TAK
Azerbejdżan TAK TAK
Bahrajn TAK -
Bangladesz TAK -
Bhutan TAK -
Brunei - -
Chiny TAK TAK
Filipiny - TAK
Gruzja - TAK
Hong Kong - -
Indie TAK TAK
Indonezja TAK TAK
Irak TAK TAK
Iran TAK TAK
Izrael - TAK
Japonia - TAK
Jemen TAK TAK
Jordania TAK -
Kambodża TAK -
Katar TAK TAK
Kazachstan TAK TAK
Kirgistan - -
Korea Północna TAK TAK
Korea Południowa - TAK
Kuwejt - TAK
Laos TAK -
Liban TAK TAK
Makau - -
Malediwy TAK -
Malezja - TAK
Mongolia - TAK
Nepal TAK -
Oman TAK -
Pakistan TAK TAK
Palestyna - -
Rosja TAK TAK
Singapur - -
Sri Lanka TAK TAK
Syria TAK TAK
Tadżykistan TAK -
Tajlandia - TAK
Tajwan - -
Timor Wschodni TAK -
Turcja TAK TAK
Turkmenistan TAK -
Uzbekistan TAK TAK
Wietnam TAK TAK
Zjednoczone Emiraty Arabskie TAK TAK

Zestawienie informacji na temat wymaganych zaświadczeń zdrowotnych, zalecanych szczepień ochronnych i zagrożeń chorobowych przy podróży do krajów Azji.


Miasta Azji

 Jerozolima

warto zobaczyć: 9
transport z Jerozolima: 3
dobre rady: 12

wybierz
[opinieCount] => 0

 Pekin

warto zobaczyć: 27
transport z Pekin: 4
dobre rady: 61

wybierz
[opinieCount] => 0

 Katmandu

warto zobaczyć: 14
transport z Katmandu: 3
dobre rady: 21

wybierz
[opinieCount] => 0

 New Delhi

warto zobaczyć: 23
transport z New Delhi: 2
dobre rady: 37

wybierz
[opinieCount] => 0

 Hua Shan

warto zobaczyć: 8
transport z Hua Shan: 3
dobre rady: 18

wybierz
[opinieCount] => 0

 Szanghaj

warto zobaczyć: 18
transport z Szanghaj: 1
dobre rady: 37

wybierz
[opinieCount] => 0

 Tajpej

warto zobaczyć: 22
transport z Tajpej: 10
dobre rady: 39

wybierz
[opinieCount] => 0

 Xi'an

warto zobaczyć: 10
transport z Xi'an: 2
dobre rady: 19

wybierz
[opinieCount] => 0

 Stambuł

warto zobaczyć: 38
transport z Stambuł: 2
dobre rady: 40

wybierz
[opinieCount] => 0

 Pokhara

warto zobaczyć: 9
transport z Pokhara: 1
dobre rady: 9

wybierz
[opinieCount] => 0

Najnowsze artykuły

Do Mongolii bez wizy

Muktinath (Jomsom) Trekking - profil wysokości i statystyka

Bezpłatne wycieczki po Dosze dla pasażerów Qatar Airways

Wiza do Zjednoczonych Emiratów Arabskich na lotnisku

Plaża Negombo - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Nilaveli - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Goyambokka - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

transAzja Dolpo Trekking 2013 - statystyka wyprawy

Święto Onam - indyjskie dożynki

Pekin w rytmie reggae i jazzu

Bilety lotnicze

Kazachstan
Astana dobra cena    1957
Ałma Ata2189
inne kraje
Bejrut dobra cena    1544
Seul okazja!    2072
Phuket okazja!    2339
Lahore3059
Ulan Bator3089

Cena brutto w PLN zawiera w sobie wszystkie możliwe opłaty, w tym lotniskowe

 
Drzwi na każdą kieszeń, Erkado Warszawa, Kozłowski Drzwi, Salon Towarowa 22
drzwikozlowski.pl

wiza do Kazachstanu

informacje, adres ambasady, pośrednictwo wizowe



ostatnia aktualizacja: środa, 28 gru 2011
77 PLN normalnie - 14 dni roboczych
117 PLN ekspresowo - 7-8 dni roboczych

Ambasada Republiki Kazachstanu

ul. Królowej Marysieńki 14
02-954 Warszawa
tel. +48 (22) 642 37 65
tel. +48 (22) 642 53 88
fax. +48 (22) 642 34 27
www.kazakhstan.pl
kazdipmis@hot.pl

Wydział Konsularny

tel./fax: +48 (22) 642 37 65
konsulkz@gmail.com
godziny składania i odbierania dokumentów:
9:00 - 12:00, poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek.
konsultacje telefoniczne: 15:00 - 17:00, poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek

UWAGA: Przedstawione poniżej informacje mogą ulegać zmianom. Dlatego też wskazane jest osobiste skontaktowanie się z placówką dyplomatyczną danego kraju.

Rodzaje wiz i wymagane dokumenty:


Wiza turystyczna  w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: turystyczny
Wiza może być jednokrotną na okres do 30 dni lub dwukrotną na okres do 60 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • podanie z prośbą wyrobienia wizy turystycznej do Republiki Kazachstanu (do pobrania tutaj)
  • rezerwacja hotelu w Kazachstanie na jego papierze firmowym (kserokopia)
  • kserokopia pierwszej strony paszportu (w przypadku, gdy okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu paszportu)
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)

Cena:

  • Jednokrotna wiza turystyczna do 30 dni - 35 EUR
  • Dwukrotna wiza turystyczna do 30 dni - 50 EUR

 

 

Wiza tranzytowa

Cel wyjazdu: tranzytowy
Wiza może być jednokrotna
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu (w przypadku, gdy okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu paszportu)
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)
  • ważny bilet przejazdowy - kserokopia biletu na pociąg przejeżdżający przez teren Kazachstanu (np. Moskwa - Biszkiek lub Moskwa - Taszkient etc)
  • wiza państwa, do któreg zmierza podróżujący - kserokopia wizy ważnej dla wjazdu do państwa trzeciego (np. Uzbekistan, Kyrgistan etc)

Cena:

  • wiza tranzytowa - 30 EUR (za każdy wjazd)
     

 

Wiza biznesowa w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: biznesowy
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu (w przypadku, gdy okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu paszportu)
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)
  • podanie z prośbą od organizacji, w której jest zatrudniony interesant, o wyrobienia jednokrotnej wizy biznesowej do Republiki Kazachstanu skierowane do Konsula z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania i nazwą organizacji zapraszającej (pobierz podanie)

Cena:

  • 50 EURO - wiza jednokrotna na okres do 3 miesięcy
  • 70 EURO - wiza dwukrotna na okres do 3 miesięcy
  • 90 EURO - wiza trzykrotna na okres do 3 miesięcy
  • 170 EURO - wiza wielokrotna na okres 1. roku

 

 

Wiza prywatna w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: prywatny
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • Wniosek od osoby ubiegającej się o wizę. się o wizę. Interesant pisze wniosek skierowany do Konsula z prośbą o wyrobienie jednokrotnej wizy prywatnej do Kazachstanu z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania, Nazwiska, Imienia, Imienia Ojca, adresu zamieszkania i telefonu kontaktowego zapraszającej osoby w Republice Kazachstan.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu. Wystarczy przedstawić kserkopię zaproszenia wysłaną faksem od obywatela Republiki Kazachstan. W zaproszeniu należy zaznaczyć Imię, Nazwisko, Imię ojca obcokrajowca, cel przyjazdu, okres przebywania oraz adres jego zamieszkania w Kazachstanie. Zaproszenie może być napisane w wolnej formie. Prosimy także przedstawić kserokopię pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi zapraszjącego obywatela Kazachstanu.
  • Kserokopia pierwszej strony paszportu interesanta. Należy przedstawić kserokopię pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu).
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)

Cena:

  • Jednokrotna wiza na okres do 3 miesięcy - 40 EUR

  • Opublikuj na:





 

Wszystkie ceny brutto!
Opłata za pośrednictwo (77 lub 117 zł) zawiera podatek VAT 22%
Jest to najniższa cena pośrednictwa w Polsce

Tryb Czas oczekiwania Cena pośrednictwa
Normalny 14 dni roboczych 77 PLN
Ekspres 7-8 dni roboczych 117 PLN

 

Zaproszenie również możesz zamówić u nas:

Wiza turystyczna:
do wizy jednokrotnej do 30 dni:
- 300 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych
- 400 zł - realizacja w 3-4 dni robocze

Zaproszenie do wizy dwukrotnej do 30 dni:
- 400 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych
- 500 zł - realizacja w 4-6 dni roboczych

Wiza biznesowa:

Zaproszenie do wizy jednokrotnej do 30 dni
300 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych
400 zł - realizacja w 3-4 dni robocze

Zaproszenie do wizy dwukrotnej do 90 dni
400 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych

Zaproszenie do wizy trzykrotnej do 180 dni
450 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych

Zaproszenie do wizy wielokrotnej rocznej
500 zł - realizacja w 8-10 dni roboczych

W celu uzyskania zaproszenia potrzebne są dane: imię i nazwisko, obywatelstwo, data urodzenia, kserokopia paszportu, trasa i termin podróży, rodzaj transportu, miejsce pracy, stanowisko, adres zamieszkania

Uwagi:

  • Pośredniczymy także w uzyskaniu wizy służbowej, prywatnej dla dzieci, służbowej dla kierowców, na studia, na pobyt stały i innych, które można uzyskać, po przedłożeniu odpowiednich dokumentów w Konsulacie Ambasady Republiki Kazachstan w Polsce.
  • Służba konsularna zastrzega sobie prawo wymagania przedstawienia dodatkowych dokumentów i w przypadku potrzeby zapraszać na rozmowę osoby ubiegającej się o wizy.

Procedura wizowa krok po kroku

Krok 1 - Kontakt z nami
Najwygodniejszym narzędziem kontaktu z nami jest wypełnienie poniższego formularza zapytania znajdującego się na każdej stronie prezentującej informacje o wizach do danego kraju.

Krok 2 - Przygotowanie dokumentów
Prosimy o skrupulatne przygotowanie dokumentów niezbędnych do uzyskania wizy. Nasi pracownicy, w przypadku wątpliwości, udzielą Tobie wszystkich informacji.

Krok 3 - Przesłanie dokumentów
Przesyłasz nam kurierem lub dostarczasz do biura komplet dokumentów na adres:
2Ways Sp. z o.o.
ul. Klaudyny 21
01-684 Warszawa
Tel. +48 22 243 43 00

Krok 4 - Faktura i płatność
Wystawiamy fakturę za usługę i czekamy na jej opłacenie. Wykonujemy działania w celu uzyskania dla Ciebie wizy.

Krok 5 - Wysyłamy wizę
Przesyłamy do Ciebie kurierem paszport z wbitą wizą (+ czasem inne dokumenty np. vouchery). Koszt kuriera doliczony jest do faktury (ponosi Klient).


jesteś zainteresowany bezpośrednim rozpoczęciem procedury ubiegania się o  wizę do Kazachstanu

wypełnij poniższy formularz lub
skontaktuj się z nami telefonicznie: +48 22 243 43 00

Firma 2ways sp. z o.o. (partner portalu transAzja.pl) skontaktuje się z Tobą tak szybko jak to będzie możliwe
(od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 17.00).

Formularz zapytania

Obsługą pośrednictwa wizowego zajmuje się wyłącznie firma 2ways sp. z o.o..
Portal transAzja nie ponosi odpowiedzialności za treść oferty oraz obsługę sprzedaży.

Informacje techniczne

ostatnia aktualizacja: środa, 28 gru 2011
liczba odsłon: 37407 od 15 gru 2004

Komentarze i uwagi

Liczba komentarzy: 3
Ryszard Bednarski

Hallo
Zamierzam złożyć wniosek o wizę biznesową na okres jednego roku. Pracuję w Krakowie, czy mogę przesłać kurierem i jaką firmą wypełniony wniosek z kopią paszportu strony ze zdjęciem i potwierdzeniem przelewu opłaty?
Czy opłatę za wizę mogę przelać w Euro i na jaki rachunek ?
Rozumiem że wiza nie jest stemplem w oryginale paszportu tylko osobnym załącznikiem i mogę ją otrzymać również kurierem bez konieczności wyjazdu do Warszawy.
Jak dugi jest czas oczekiwania na wize?
Pozdrawiam Ryszard
tel: 600 584 031

M,B

Jestem kierowcą samochodu ciężarowego,mam zamiar przewozić ładunki do Kazachstanu, jaką muszę mieć wizę i na jaki okres czasu dostanę. Jest wymagane zrobienie badań zdrowotnych? Jak tak to jakich?

Jacek Jastrzębski

Jestem kierowco samochodu cieżarowego mamzamiar przewozic ładunki do Kazachstanu jako musze miec wizę i kiedy dostane jakie są koszty i jakie dokumenty musze przygotowac

Dodaj swój komentarz - bo każdy ma przecież coś do powiedzenia...

Nie jesteś zalogowany. Aby uprościć dodawanie komentarzy oraz aby zdobywać punkty - zaloguj się

Imię i nazwisko *
E-mail *
Treść komentarza *
Przepisz kod z obrazka *
Newsletter Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu



transAzja.pl to serwis internetowy promujący indywidualne podróże po Azji. Przez wirtualny przewodnik po miastach opisuje transport, zwiedzanie, noclegi, jedzenie w wielu lokalizacjach w Azji. Dzięki temu zwiedzanie Chin, Indii, Nepalu, Tajlandii stało się prostsze. Poza tym, transAzja.pl prezentuje dane klimatyczne sponad 3000 miast, opisuje zalecane szczepienia ochronne i tropikalne zagrożenia chorobowe, prezentuje też informacje konsularne oraz kursy walut krajów Azji. Pośród usług dostępnych w serwisie są pośrednictwo wizowe oraz tanie bilety lotnicze. Dodatkowo dzięki rozbudowanemu kalendarium znaleźć można wszystkie święta religijnie i święta państwowe w krajach Azji. Serwis oferuje także możliwość pisania travelBloga oraz publikację zdjęć z podróży.

© 2004 - 2014 transAzja.pl, wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy