lub
w jakim celu? zapamiętaj mnie
 
Warszawa
Astana  
Mauzoleum Kozha Akhmed YasauiTurkestan, Kazachstanfoto: Małgorzata Maniecka
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 

Szukaj Hoteli:

Cel podróży

Od

Do

Powiadomienia

Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu
     1 USD  1 EUR  1 PLN
ChinyCNY6,168,121,94
IndieINR60,4679,6719,00
IzraelILS3,574,701,12
MalezjaMYR3,154,150,99
RosjaRUB36,1447,6211,36
Sri LankaLKR130,34171,7740,97
SyriaSYP153,00201,6348,09
TajlandiaTHB31,9642,1210,04
TurcjaTRY2,162,850,68
  wymagana wiza ambasada
w Polsce
Afganistan TAK TAK
Arabia Saudyjska TAK TAK
Armenia - TAK
Azerbejdżan TAK TAK
Bahrajn TAK -
Bangladesz TAK -
Bhutan TAK -
Brunei - -
Chiny TAK TAK
Filipiny - TAK
Gruzja - TAK
Hong Kong - -
Indie TAK TAK
Indonezja TAK TAK
Irak TAK TAK
Iran TAK TAK
Izrael - TAK
Japonia - TAK
Jemen TAK TAK
Jordania TAK -
Kambodża TAK -
Katar TAK TAK
Kazachstan TAK TAK
Kirgistan - -
Korea Północna TAK TAK
Korea Południowa - TAK
Kuwejt - TAK
Laos TAK -
Liban TAK TAK
Makau - -
Malediwy TAK -
Malezja - TAK
Mongolia - TAK
Nepal TAK -
Oman TAK -
Pakistan TAK TAK
Palestyna - -
Rosja TAK TAK
Singapur - -
Sri Lanka TAK TAK
Syria TAK TAK
Tadżykistan TAK -
Tajlandia - TAK
Tajwan - -
Timor Wschodni TAK -
Turcja TAK TAK
Turkmenistan TAK -
Uzbekistan TAK TAK
Wietnam TAK TAK
Zjednoczone Emiraty Arabskie TAK TAK

Zestawienie informacji na temat wymaganych zaświadczeń zdrowotnych, zalecanych szczepień ochronnych i zagrożeń chorobowych przy podróży do krajów Azji.


Miasta Azji

 Pekin

warto zobaczyć: 27
transport z Pekin: 4
dobre rady: 61

wybierz
[opinieCount] => 0

 Xi'an

warto zobaczyć: 10
transport z Xi'an: 2
dobre rady: 19

wybierz
[opinieCount] => 0

 Labrang

warto zobaczyć: 5
transport z Labrang: 2
dobre rady: 11

wybierz
[opinieCount] => 0

 Shaolinsi

warto zobaczyć: 5
transport z Shaolinsi: 1
dobre rady: 10

wybierz
[opinieCount] => 0

 Kaifeng

warto zobaczyć: 6
transport z Kaifeng: 1
dobre rady: 10

wybierz
[opinieCount] => 0

 Lanzhou

warto zobaczyć: 4
transport z Lanzhou: 3
dobre rady: 8

wybierz
[opinieCount] => 0

 Qufu

warto zobaczyć: 7
transport z Qufu: 1
dobre rady: 11

wybierz
[opinieCount] => 0

 Luoyang

warto zobaczyć: 4
transport z Luoyang: 5
dobre rady: 13

wybierz
[opinieCount] => 0

 Hua Shan

warto zobaczyć: 8
transport z Hua Shan: 3
dobre rady: 18

wybierz
[opinieCount] => 0

 Szanghaj

warto zobaczyć: 18
transport z Szanghaj: 1
dobre rady: 37

wybierz
[opinieCount] => 0

Najnowsze artykuły

Do Mongolii bez wizy

Muktinath (Jomsom) Trekking - profil wysokości i statystyka

Bezpłatne wycieczki po Dosze dla pasażerów Qatar Airways

Wiza do Zjednoczonych Emiratów Arabskich na lotnisku

Plaża Negombo - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Nilaveli - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Goyambokka - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

transAzja Dolpo Trekking 2013 - statystyka wyprawy

Święto Onam - indyjskie dożynki

Pekin w rytmie reggae i jazzu

Bilety lotnicze

Kazachstan
Astana dobra cena    1957
Ałma Ata2189
inne kraje
Abu Dhabi okazja!    1517
Chennai (Madras) okazja!    1971
Kalkuta okazja!    2015
Manila okazja!    2505
Shenzhen dobra cena    2529

Cena brutto w PLN zawiera w sobie wszystkie możliwe opłaty, w tym lotniskowe

 

wiza do Kazachstanu

informacje, adres ambasady



ostatnia aktualizacja: wtorek, 29 lip 2014

Ambasada Republiki Kazachstanu

ul. Królowej Marysieńki 14
02-954 Warszawa
tel. +48 (22) 642 37 65
tel. +48 (22) 642 53 88
fax. +48 (22) 642 34 27
www.kazakhstan.pl
kazdipmis@hot.pl

Wydział Konsularny

tel./fax: +48 (22) 642 37 65
 konsulkaz@o2.plasystentkaz@o2.pl
godziny składania dokumentów: poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek: 10:00 - 12:00
godziny odbirania dokumentów: poniedziałek, wtorek, czwatek, piątek:16:00 - 17:00

Konsultacje telefoniczne są udzielane w godzinach 12.00-13.00 w poniedziałek, środę i piątek wyłacznie pod numerem telefonu 22 - 651 73 70

UWAGA: Przedstawione poniżej informacje mogą ulegać zmianom. Dlatego też wskazane jest osobiste skontaktowanie się z placówką dyplomatyczną danego kraju.

Rodzaje wiz i wymagane dokumenty:


Wiza turystyczna  w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: turystyczny
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni lub dwukrotna na okres do 60 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • podanie z prośbą o wyrobienie wizy turystycznej do Kazachstanu
  • kserokopia faksu rezerwacji hotelowej w Kazachstanie (na papierze firmowym hotelu).
  • kserokopia pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważaości)
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)

Służba konsularna zastrzega sobie prawo wymagać do przedstawienia dodatkowe dokumenty i w razie potrzeby zapraszać na rozmowę osoby ubiegające się o wyjazd do Kazachstanu

Cena:

  • Jednokrotna wiza turystyczna do 30 dni - 35 EUR
  • Dwukrotna wiza turystyczna do 30 dni - 50 EUR

 

Wiza tranzytowa

Cel wyjazdu: tranzytowy
Wiza może być jednokrotna
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony formularz wizowy (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu).
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)
  • ważny bilet przejazdowy - kserokopia biletu na pociąg przejeżdżający przez teren Kazachstanu (np. Moskwa - Biszkiek lub Moskwa - Taszkient etc)
  • wiza państwa, do któreg zmierza podróżujący - kserokopia wizy ważnej dla wjazdu do państwa trzeciego (np. Uzbekistan, Kyrgistan etc)

    Służba konsularna zastrzega sobie prawo wymagać do przedstawienia dodatkowe dokumenty i w razie potrzeby zapraszać na rozmowę osoby ubiegające się o wyjazd do Kazachstanu.


    Cena:
  • wiza tranzytowa - 30 EUR (za każdy wjazd)
     

Wiza biznesowa w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: biznesowy
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu)
  • organizacja, w której jest zatrudniony interesant, pisze podanie skierowane do Konsula z prośbą o wyrobienie jednokrotnej wizy biznesowej do Kazachstanu z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania i nazwę zapraszającej organizacji.
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)
  • podanie z prośbą od organizacji, w której jest zatrudniony interesant, o wyrobienia jednokrotnej wizy biznesowej do Republiki Kazachstanu skierowane do Konsula z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania i nazwą organizacji zapraszającej (pobierz podanie)

Cena:

  • 50 EURO - wiza jednokrotna na okres do 3 miesięcy
  • 70 EURO - wiza dwukrotna na okres do 3 miesięcy
  • 90 EURO - wiza trzykrotna na okres do 3 miesięcy
  • 170 EURO - wiza wielokrotna na okres 1. roku

 

Wiza prywatna w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: prywatny
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • Wniosek od osoby ubiegającej się o wizę. Interesant pisze wniosek skierowany do Konsula z prośbą o wyrobienie jednokrotnej wizy prywatnej do Kazachstanu z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania, Nazwiska, Imienia, Imienia Ojca, adresu zamieszkania i telefonu kontaktowego zapraszającej osoby w Republice Kazachstan.
  • Wystarczy przedstawić kserkopię zaproszenia wysłaną faksem od obywatela Republiki Kazachstan. W zaproszeniu należy zaznaczyć Imię, Nazwisko, Imię ojca obcokrajowca, cel przyjazdu, okres przebywania oraz adres jego zamieszkania w Kazachstanie. Zaproszenie może być napisane w wolnej formie. Prosimy także przedstawić kserokopię pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi zapraszjącego obywatela Kazachstanu.
  • Kserokopia pierwszej strony paszportu interesanta. Należy przedstawić kserokopię pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu).
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)

Cena:

  • Jednokrotna wiza na okres do 3 miesięcy - 40 EUR

  • Opublikuj na:

Informacje techniczne

ostatnia aktualizacja: wtorek, 29 lip 2014
liczba odsłon: 38486 od 15 gru 2004

Komentarze i uwagi

Liczba komentarzy: 3
Ryszard Bednarski

Hallo
Zamierzam złożyć wniosek o wizę biznesową na okres jednego roku. Pracuję w Krakowie, czy mogę przesłać kurierem i jaką firmą wypełniony wniosek z kopią paszportu strony ze zdjęciem i potwierdzeniem przelewu opłaty?
Czy opłatę za wizę mogę przelać w Euro i na jaki rachunek ?
Rozumiem że wiza nie jest stemplem w oryginale paszportu tylko osobnym załącznikiem i mogę ją otrzymać również kurierem bez konieczności wyjazdu do Warszawy.
Jak dugi jest czas oczekiwania na wize?
Pozdrawiam Ryszard
tel: 600 584 031

M,B

Jestem kierowcą samochodu ciężarowego,mam zamiar przewozić ładunki do Kazachstanu, jaką muszę mieć wizę i na jaki okres czasu dostanę. Jest wymagane zrobienie badań zdrowotnych? Jak tak to jakich?

Jacek Jastrzębski

Jestem kierowco samochodu cieżarowego mamzamiar przewozic ładunki do Kazachstanu jako musze miec wizę i kiedy dostane jakie są koszty i jakie dokumenty musze przygotowac

Dodaj swój komentarz - bo każdy ma przecież coś do powiedzenia...

Nie jesteś zalogowany. Aby uprościć dodawanie komentarzy oraz aby zdobywać punkty - zaloguj się

Imię i nazwisko *
E-mail *
Treść komentarza *
Przepisz kod z obrazka *
Newsletter Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu



transAzja.pl to serwis internetowy promujący indywidualne podróże po Azji. Przez wirtualny przewodnik po miastach opisuje transport, zwiedzanie, noclegi, jedzenie w wielu lokalizacjach w Azji. Dzięki temu zwiedzanie Chin, Indii, Nepalu, Tajlandii stało się prostsze. Poza tym, transAzja.pl prezentuje dane klimatyczne sponad 3000 miast, opisuje zalecane szczepienia ochronne i tropikalne zagrożenia chorobowe, prezentuje też informacje konsularne oraz kursy walut krajów Azji. Pośród usług dostępnych w serwisie są pośrednictwo wizowe oraz tanie bilety lotnicze. Dodatkowo dzięki rozbudowanemu kalendarium znaleźć można wszystkie święta religijnie i święta państwowe w krajach Azji. Serwis oferuje także możliwość pisania travelBloga oraz publikację zdjęć z podróży.

© 2004 - 2014 transAzja.pl, wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy