lub
w jakim celu? zapamiętaj mnie
 
Warszawa
Astana  
Kazachska jurtaKazachstanfoto: Małgorzata Maniecka
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
wyjazd do Indii połączony z praktyką jogi - zaprasza transAzja.pl i Joga Sztuka Zycia - marzec 2015, 16 dni

Szukaj Hoteli:

Cel podróży

Od

Do

Powiadomienia

Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu
     1 USD  1 EUR  1 PLN
ChinyCNY6,147,831,87
IndieINR61,1878,0018,67
IzraelILS3,684,691,12
MalezjaMYR3,254,150,99
RosjaRUB38,3948,9411,71
Sri LankaLKR130,47166,3539,81
SyriaSYP159,25203,0448,60
TajlandiaTHB32,3241,219,86
TurcjaTRY2,252,870,69
  wymagana wiza ambasada
w Polsce
Afganistan TAK TAK
Arabia Saudyjska TAK TAK
Armenia - TAK
Azerbejdżan TAK TAK
Bahrajn TAK -
Bangladesz TAK -
Bhutan TAK -
Brunei - -
Chiny TAK TAK
Filipiny - TAK
Gruzja - TAK
Hong Kong - -
Indie TAK TAK
Indonezja TAK TAK
Irak TAK TAK
Iran TAK TAK
Izrael - TAK
Japonia - TAK
Jemen TAK TAK
Jordania TAK -
Kambodża TAK -
Katar TAK TAK
Kazachstan TAK TAK
Kirgistan - -
Korea Północna TAK TAK
Korea Południowa - TAK
Kuwejt - TAK
Laos TAK -
Liban TAK TAK
Makau - -
Malediwy TAK -
Malezja - TAK
Mongolia - TAK
Nepal TAK -
Oman TAK -
Pakistan TAK TAK
Palestyna - -
Rosja TAK TAK
Singapur - -
Sri Lanka TAK TAK
Syria TAK TAK
Tadżykistan TAK -
Tajlandia - TAK
Tajwan - -
Timor Wschodni TAK -
Turcja TAK TAK
Turkmenistan TAK -
Uzbekistan TAK TAK
Wietnam TAK TAK
Zjednoczone Emiraty Arabskie TAK TAK

Zestawienie informacji na temat wymaganych zaświadczeń zdrowotnych, zalecanych szczepień ochronnych i zagrożeń chorobowych przy podróży do krajów Azji.


Miasta Azji

 Szanghaj

warto zobaczyć: 18
transport z Szanghaj: 1
dobre rady: 37

wybierz
[opinieCount] => 0

 Jerozolima

warto zobaczyć: 9
transport z Jerozolima: 3
dobre rady: 12

wybierz
[opinieCount] => 0

 Pekin

warto zobaczyć: 27
transport z Pekin: 4
dobre rady: 61

wybierz
[opinieCount] => 0

 Hua Shan

warto zobaczyć: 8
transport z Hua Shan: 3
dobre rady: 18

wybierz
[opinieCount] => 0

 New Delhi

warto zobaczyć: 23
transport z New Delhi: 2
dobre rady: 37

wybierz
[opinieCount] => 0

 Tajpej

warto zobaczyć: 22
transport z Tajpej: 10
dobre rady: 39

wybierz
[opinieCount] => 0

 Xi'an

warto zobaczyć: 10
transport z Xi'an: 2
dobre rady: 19

wybierz
[opinieCount] => 0

 Pokhara

warto zobaczyć: 9
transport z Pokhara: 1
dobre rady: 9

wybierz
[opinieCount] => 0

 Stambuł

warto zobaczyć: 38
transport z Stambuł: 2
dobre rady: 40

wybierz
[opinieCount] => 0

 Katmandu

warto zobaczyć: 14
transport z Katmandu: 3
dobre rady: 21

wybierz
[opinieCount] => 0

Najnowsze artykuły

Do Mongolii bez wizy

Muktinath (Jomsom) Trekking - profil wysokości i statystyka

Bezpłatne wycieczki po Dosze dla pasażerów Qatar Airways

Wiza do Zjednoczonych Emiratów Arabskich na lotnisku

Plaża Negombo - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Nilaveli - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Goyambokka - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

transAzja Dolpo Trekking 2013 - statystyka wyprawy

Święto Onam - indyjskie dożynki

Pekin w rytmie reggae i jazzu

 

wiza do Kazachstanu

informacje, adres ambasady



ostatnia aktualizacja: wtorek, 29 lip 2014

Ambasada Republiki Kazachstanu

ul. Królowej Marysieńki 14
02-954 Warszawa
tel. +48 (22) 642 37 65
tel. +48 (22) 642 53 88
fax. +48 (22) 642 34 27
www.kazakhstan.pl
kazdipmis@hot.pl

Wydział Konsularny

tel./fax: +48 (22) 642 37 65
 konsulkaz@o2.plasystentkaz@o2.pl
godziny składania dokumentów: poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek: 10:00 - 12:00
godziny odbirania dokumentów: poniedziałek, wtorek, czwatek, piątek:16:00 - 17:00

Konsultacje telefoniczne są udzielane w godzinach 12.00-13.00 w poniedziałek, środę i piątek wyłacznie pod numerem telefonu 22 - 651 73 70

UWAGA: Przedstawione poniżej informacje mogą ulegać zmianom. Dlatego też wskazane jest osobiste skontaktowanie się z placówką dyplomatyczną danego kraju.

Rodzaje wiz i wymagane dokumenty:


Wiza turystyczna  w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: turystyczny
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni lub dwukrotna na okres do 60 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • podanie z prośbą o wyrobienie wizy turystycznej do Kazachstanu
  • kserokopia faksu rezerwacji hotelowej w Kazachstanie (na papierze firmowym hotelu).
  • kserokopia pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważaości)
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)

Służba konsularna zastrzega sobie prawo wymagać do przedstawienia dodatkowe dokumenty i w razie potrzeby zapraszać na rozmowę osoby ubiegające się o wyjazd do Kazachstanu

Cena:

  • Jednokrotna wiza turystyczna do 30 dni - 35 EUR
  • Dwukrotna wiza turystyczna do 30 dni - 50 EUR

 

Wiza tranzytowa

Cel wyjazdu: tranzytowy
Wiza może być jednokrotna
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony formularz wizowy (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu).
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)
  • ważny bilet przejazdowy - kserokopia biletu na pociąg przejeżdżający przez teren Kazachstanu (np. Moskwa - Biszkiek lub Moskwa - Taszkient etc)
  • wiza państwa, do któreg zmierza podróżujący - kserokopia wizy ważnej dla wjazdu do państwa trzeciego (np. Uzbekistan, Kyrgistan etc)

    Służba konsularna zastrzega sobie prawo wymagać do przedstawienia dodatkowe dokumenty i w razie potrzeby zapraszać na rozmowę osoby ubiegające się o wyjazd do Kazachstanu.


    Cena:
  • wiza tranzytowa - 30 EUR (za każdy wjazd)
     

Wiza biznesowa w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: biznesowy
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • kserokopia pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu)
  • organizacja, w której jest zatrudniony interesant, pisze podanie skierowane do Konsula z prośbą o wyrobienie jednokrotnej wizy biznesowej do Kazachstanu z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania i nazwę zapraszającej organizacji.
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)
  • podanie z prośbą od organizacji, w której jest zatrudniony interesant, o wyrobienia jednokrotnej wizy biznesowej do Republiki Kazachstanu skierowane do Konsula z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania i nazwą organizacji zapraszającej (pobierz podanie)

Cena:

  • 50 EURO - wiza jednokrotna na okres do 3 miesięcy
  • 70 EURO - wiza dwukrotna na okres do 3 miesięcy
  • 90 EURO - wiza trzykrotna na okres do 3 miesięcy
  • 170 EURO - wiza wielokrotna na okres 1. roku

 

Wiza prywatna w trybie uproszczonym m.in. dla obywateli Polski

Cel wyjazdu: prywatny
Wiza może być jednokrotna na okres do 30 dni
Czas wyrobienia: 5 dni roboczych (7 kalendarzowych) od daty przyjęcia wszystkich wymaganych dokumentów.

wymagane dokumenty:

  • paszport z minimum jedną wolną stroną. Jego ważność powinna przewyższać okres żądanej wizy nie mniej niż na 6 miesięcy.
  • jeden wypełniony kwestionariusz (do pobrania tutaj)
  • jedno kolorowe zdjęcie, na jasnym tle o rozmiarze 3,5 na 4,5 cm, nie starsze niż 3 miesiące przed złożeniem dokumentów.
  • Wniosek od osoby ubiegającej się o wizę. Interesant pisze wniosek skierowany do Konsula z prośbą o wyrobienie jednokrotnej wizy prywatnej do Kazachstanu z zaznaczeniem celu podróży, okresu przebywania, Nazwiska, Imienia, Imienia Ojca, adresu zamieszkania i telefonu kontaktowego zapraszającej osoby w Republice Kazachstan.
  • Wystarczy przedstawić kserkopię zaproszenia wysłaną faksem od obywatela Republiki Kazachstan. W zaproszeniu należy zaznaczyć Imię, Nazwisko, Imię ojca obcokrajowca, cel przyjazdu, okres przebywania oraz adres jego zamieszkania w Kazachstanie. Zaproszenie może być napisane w wolnej formie. Prosimy także przedstawić kserokopię pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi zapraszjącego obywatela Kazachstanu.
  • Kserokopia pierwszej strony paszportu interesanta. Należy przedstawić kserokopię pierwszej strony paszportu z podstawowymi danymi interesanta (Imię, Nazwisko, Imię Ojca, zdjęcie i w przypadku, jeżeli okres ważności paszportu został przedłużony, kserokopię strony, gdzie jest adnotacja o przedłużeniu okresu ważności paszportu).
  • zaświadczenie z miejsca pracy (zaświadczenie z miejsca pracy powinno zawierać informację, gdzie, na jakim stanowisku i od kiedy pracuje interesant)

Cena:

  • Jednokrotna wiza na okres do 3 miesięcy - 40 EUR

  • Opublikuj na:

Informacje techniczne

ostatnia aktualizacja: wtorek, 29 lip 2014
liczba odsłon: 39197 od 15 gru 2004

Komentarze i uwagi

Liczba komentarzy: 3
Ryszard Bednarski

Hallo
Zamierzam złożyć wniosek o wizę biznesową na okres jednego roku. Pracuję w Krakowie, czy mogę przesłać kurierem i jaką firmą wypełniony wniosek z kopią paszportu strony ze zdjęciem i potwierdzeniem przelewu opłaty?
Czy opłatę za wizę mogę przelać w Euro i na jaki rachunek ?
Rozumiem że wiza nie jest stemplem w oryginale paszportu tylko osobnym załącznikiem i mogę ją otrzymać również kurierem bez konieczności wyjazdu do Warszawy.
Jak dugi jest czas oczekiwania na wize?
Pozdrawiam Ryszard
tel: 600 584 031

M,B

Jestem kierowcą samochodu ciężarowego,mam zamiar przewozić ładunki do Kazachstanu, jaką muszę mieć wizę i na jaki okres czasu dostanę. Jest wymagane zrobienie badań zdrowotnych? Jak tak to jakich?

Jacek Jastrzębski

Jestem kierowco samochodu cieżarowego mamzamiar przewozic ładunki do Kazachstanu jako musze miec wizę i kiedy dostane jakie są koszty i jakie dokumenty musze przygotowac

Dodaj swój komentarz - bo każdy ma przecież coś do powiedzenia...

Nie jesteś zalogowany. Aby uprościć dodawanie komentarzy oraz aby zdobywać punkty - zaloguj się

Imię i nazwisko *
E-mail *
Treść komentarza *
Przepisz kod z obrazka *
Newsletter Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu



transAzja.pl to serwis internetowy promujący indywidualne podróże po Azji. Przez wirtualny przewodnik po miastach opisuje transport, zwiedzanie, noclegi, jedzenie w wielu lokalizacjach w Azji. Dzięki temu zwiedzanie Chin, Indii, Nepalu, Tajlandii stało się prostsze. Poza tym, transAzja.pl prezentuje dane klimatyczne sponad 3000 miast, opisuje zalecane szczepienia ochronne i tropikalne zagrożenia chorobowe, prezentuje też informacje konsularne oraz kursy walut krajów Azji. Pośród usług dostępnych w serwisie są pośrednictwo wizowe oraz tanie bilety lotnicze. Dodatkowo dzięki rozbudowanemu kalendarium znaleźć można wszystkie święta religijnie i święta państwowe w krajach Azji. Serwis oferuje także możliwość pisania travelBloga oraz publikację zdjęć z podróży.

© 2004 - 2014 transAzja.pl, wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy