lub
w jakim celu? zapamiętaj mnie
 
Warszawa
Delhi  
Naturalne barwnikiMysore, Indiefoto: Krzysztof Stępieńźródło: transazja.pl
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
Dołącz do II edycji wyprawy na skraj Tybetu, do nepalskigo Dolpo - śladami filmu Himalaya

Szukaj Hoteli:

Cel podróży

Od

Do

Powiadomienia

Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu
     1 USD  1 EUR  1 PLN
ChinyCNY6,188,542,04
IndieINR60,5883,8120,02
IzraelILS3,474,811,15
MalezjaMYR3,254,491,07
RosjaRUB35,9549,7411,88
Sri LankaLKR130,72180,8643,20
SyriaSYP148,00204,7648,91
TajlandiaTHB32,3444,7510,69
TurcjaTRY2,122,940,70
  wymagana wiza ambasada
w Polsce
Afganistan TAK TAK
Arabia Saudyjska TAK TAK
Armenia - TAK
Azerbejdżan TAK TAK
Bahrajn TAK -
Bangladesz TAK -
Bhutan TAK -
Brunei - -
Chiny TAK TAK
Filipiny - TAK
Gruzja - TAK
Hong Kong - -
Indie TAK TAK
Indonezja TAK TAK
Irak TAK TAK
Iran TAK TAK
Izrael - TAK
Japonia - TAK
Jemen TAK TAK
Jordania TAK -
Kambodża TAK -
Katar TAK TAK
Kazachstan TAK TAK
Kirgistan - -
Korea Północna TAK TAK
Korea Południowa - TAK
Kuwejt - TAK
Laos TAK -
Liban TAK TAK
Makau - -
Malediwy TAK -
Malezja - TAK
Mongolia TAK TAK
Nepal TAK -
Oman TAK -
Pakistan TAK TAK
Palestyna - -
Rosja TAK TAK
Singapur - -
Sri Lanka TAK TAK
Syria TAK TAK
Tadżykistan TAK -
Tajlandia - TAK
Tajwan - -
Timor Wschodni TAK -
Turcja TAK TAK
Turkmenistan TAK -
Uzbekistan TAK TAK
Wietnam TAK TAK
Zjednoczone Emiraty Arabskie TAK TAK

Zestawienie informacji na temat wymaganych zaświadczeń zdrowotnych, zalecanych szczepień ochronnych i zagrożeń chorobowych przy podróży do krajów Azji.


Miasta Azji

 Hua Shan

warto zobaczyć: 8
transport z Hua Shan: 3
dobre rady: 18

wybierz
[opinieCount] => 0

 Stambuł

warto zobaczyć: 38
transport z Stambuł: 2
dobre rady: 39

wybierz
[opinieCount] => 0

 New Delhi

warto zobaczyć: 23
transport z New Delhi: 2
dobre rady: 37

wybierz
[opinieCount] => 0

 Katmandu

warto zobaczyć: 14
transport z Katmandu: 3
dobre rady: 21

wybierz
[opinieCount] => 0

 Jerozolima

warto zobaczyć: 9
transport z Jerozolima: 3
dobre rady: 12

wybierz
[opinieCount] => 0

 Tajpej

warto zobaczyć: 22
transport z Tajpej: 10
dobre rady: 39

wybierz
[opinieCount] => 0

 Szanghaj

warto zobaczyć: 18
transport z Szanghaj: 1
dobre rady: 33

wybierz
[opinieCount] => 0

 Pokhara

warto zobaczyć: 9
transport z Pokhara: 1
dobre rady: 9

wybierz
[opinieCount] => 0

 Pekin

warto zobaczyć: 27
transport z Pekin: 4
dobre rady: 55

wybierz
[opinieCount] => 0

 Xi'an

warto zobaczyć: 10
transport z Xi'an: 2
dobre rady: 18

wybierz
[opinieCount] => 0

Najnowsze artykuły

Muktinath (Jomsom) Trekking - profil wysokości i statystyka

Bezpłatne wycieczki po Dosze dla pasażerów Qatar Airways

Wiza do Zjednoczonych Emiratów Arabskich na lotnisku

Plaża Negombo - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Nilaveli - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Goyambokka - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

transAzja Dolpo Trekking 2013 - statystyka wyprawy

Święto Onam - indyjskie dożynki

Pekin w rytmie reggae i jazzu

Więcej osób w Nepalu ma dostęp do telefonów komórkowych niż do toalet

Bilety lotnicze

Indie
Bombaj dobra cena    1797
Delhi dobra cena    1902
Trivandrum okazja!    1918
Chennai (Madras) okazja!    1971
Bangalore okazja!    1987
Kalkuta okazja!    2015
Goa okazja!    2044
Ahmedabad okazja!    2285
Kochi dobra cena    2679
inne kraje
Nowosybirsk dobra cena    1839
Astana dobra cena    1957
Bangkok dobra cena    2389
Sana dobra cena    2579
Karaczi2979

Cena brutto w PLN zawiera w sobie wszystkie możliwe opłaty, w tym lotniskowe

 
Zaufali nam m.in. MARIOS, C&A, CUBUS, KAPPAHL. Sprawdź nas!
5plus.pl

wiza do Indii

informacje, adres ambasady, pośrednictwo wizowe



ostatnia aktualizacja: poniedziałek, 4 lis 2013
77 PLN - 17 dni roboczych

Ambasada Republiki Indii

ul. Rejtana 15 m. 2/7
02-516 Warszawa
tel.: +48 (22) 540 00 00
indembwarsaw.in
godziny urzędowania ambasady: 9:00 - 17:00, poniedziałek - piątek

Sekcja wizowa

Obsługą wydawania wiz zajmuje się wyłącznie firma
BLS INTERNATIONAL VISA SERVICES-POLAND
ul. Rejtana 15 m, 7 piętro, lokal 13, 
02-516 Warszawa
tel: +48 (22) 542 41 90

godziny składania wniosków - 09:00 - 13:00
godziny odbierania paszportów - 15:00-17:00
zapytania telefoniczne - 09:00 - 17:00
telefon: +48 (22) 542 41 90 / 542 41 91 / 542 41 92
info@blsindiavisa-poland.com
j.singh@blsindiavisa-poland.com
k.twardowska@blsindiavisa-poland.com (tylko dla upoważnień do odbioru paszportów z wizami)

UWAGA: Przedstawione poniżej informacje mogą ulegać zmianom. Dlatego też wskazane jest osobiste skontaktowanie się z placówką dyplomatyczną danego kraju.

Uwagi:

  • Został skrócony czas oczekiwania na wizę do okoła 5 dni roboczych! 
  • Od 1 marca 2013, opłata wizowa dla każdego rodzaju wiz wrosła o 8zł. Zatem Koszt wizy turystycznej ze wszystkimi opłatami wynosi obecnie 232 PLN.
  • Wnioski wizowe należy wypełniać wyłącznie on-line. Nie ma możliwości otrzymania i ręcznego wypełnienia wniosku.
  • Od dnia  23 listopada 2012 roku został zniesiony kłopotliwy przepis wymagający dwumiesięcznego odstępu pomiędzy wjazdami na teren Indii dla osób podróżujących na wizie turystycznej. 
    więcej na ten temat w artykule: Indie łagodzą przepisy wizowe
  • Wydaje się, że obecnie rodzaj i krotność wizy jest przyznawany zgodnie z tym o jaki rodzaj wizy aplikujemy. 
  • W przypadku większej ilości aplikacji składanych na raz, ambasada prosi aby dołączyć kopię biletu lotniczego do każdego formularza wniosku wizowego.
  • W przypadku składania 5 lub większej liczby wniosków, Ambasada wymaga równoczesnego złożenia listy składanych paszportów zawierającej: imię, nazwisko oraz numer paszportu. Lista taka musi być przygotowana w 2 egzemplarzach.
  • Dzieci poniżej 18 roku życia do wniosków muszą mieć dołączoną kopie paszportów obojga rodziców.
  • Osoby, które pracują jako dziennikarze muszą starać się o wizę dzennikarską, nawet jeśli wybierają się do Indii wyłącznie turystycznie. Koszt wizy dziennikarskiej wynosi 408zł. Osoby takie proszone są o zaznaczenie na aplikacji rodzaj wizy "Journalist", cel podróży natomiast "tourism". Do wniosku wizowego prosimy również o dołączenie wypełnionego formularza.
  • Ambasada sugeruje aby aplikować o wizę miesiąc przed planowaną podróżą.
  • Jeśli osoby ubiegające się o wizę Indyjską posiadają drugi paszport innej narodowości Ambasada prosi o skan dołączony do wniosku.
  • Osoby których praca dotyczy usług rządowych (Government services) muszą dołączyć do wniosku pismo w języku angielskim na papierze firmowym z podpisanymi przełożonych że jadą w celu turystycznym a nie biznesowym i nie będą w Indiach wykonywać żadnej pracy. 

Rodzaje wiz:


Turystyczna (jedno- lub dwukrotnego wjazdu)

  • dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę:
    • 1 wypełniony on-line egzemplarz wniosku wizowego (otworzy się gdy klikniemy w "online application link"). Żaden punkt formularza nie powinien pozostać bez odpowiedzi. Formularz wypełniamy w języku angielskim (bezwzględnie nazwa wykonywanego zawodu musi być przetłumaczona na angielski), następnie należy go wydrukować i dostarczyć do Sekcji Wizowej.
    • Jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (3,5 x 4,5 cm), wklejone do formularza wniosku wizowego,
    • paszport ważny co najmniej 1 rok, z dwiema wolnymi stronami,
    • kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu w obie strony.
  • czas oczekiwania na wizę:przynajmniej 5 dni roboczych.
  • Czas na jaki wiza jest wydawana to na ogół 3 miesiące w zależności od czasu trwania podróży. Znowu zaczęto wydawać wizy wielokrotnego wjazdu, ważne pół roku.
  • Wiza ważna jest od dnia wydania, a nie przyjazdu do Indii.
  • Wiza turystyczna jest nieprzedłużalna.
  • cena: 232 PLN

 

Biznesowa

  • Wydawana osobom, które zamierzają wyjechać do Indii w celach biznesowych (spotkania/negocjacje biznesowe; podpisanie/aktualizacja umowy z firmą indyjską; kontrola produktów; kupno produktów; badanie rynku; udział w szkoleniu)
  • Dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę:
    • wypełniony on-line i następnie wydrukowany egzemplarz wniosku wizowego, (otworzy się gdy klikniemy w "online application link")
    • Jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (3,5 x 4,5 cm), wklejone do formularza wniosku wizowego,
    • paszport ważny co najmniej 1 rok, zawierający co najmniej jedną wolną stronę,
    • kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu w obie strony,
    • zaproszenie z firmy indyjskiej zawierające informacje o planowanej wizycie obcokrajowca oraz zobowiązanie, że firma będzie odpowiedzialna za zaproszoną osobę w trakcie jej pobytu w Indiach;
    • zaproszenie musi być napisane na papierze firmowym, w języku angielskim, zaadresowane do Ambasady Indii w Warszawie, podpisane przez uprawnioną osobę oraz opieczętowane pięczątką firmową; przedłożone zaproszenie może być wydrukowanym skanem lub kopią oryginału.
    • Pismo delegujące z firmy, w której aplikujący jest zatrudniony, zawierające informacje o planowanej wizycie w Indiach oraz zobowiązanie, że firma będzie odpowiedzialna za pracownika w czasie jego pobytu w Indiach. Pismo musi być napisane na papierze firmowym, w języku angielskim, zaadresowane do Ambasady Indii w Warszawie, podpisane przez uprawnioną osobę oraz opieczętowane pieczątką firmową.
  • Czas na jaki wiza jest wydawana to maksimum 3 miesiące (okres ten może być krótszy i zależy od decyzji Konsulatu).
  • Ambasada wymaga aby na minimum 2 tygodnie przed lotem aplikować o wizę
  • Cena: 715 PLN

 

Wiza dla stażystów AIESEEC

Wydawana osobom, które zamierzają wyjechać do Indii na staż/praktyki

  • dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę:
    • 1 wypełniony on-line i nastepnie wydrukowany egzemplarz wniosku wizowego (otworzy się gdy klikniemy w "online application link"), żaden punkt formularza nie powinien pozostać bez odpowiedzi,
    • Jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (3,5 x 4,5 cm), wklejone do formularza wniosku wizowego, ,
    • paszport ważny co najmniej 1 rok, z przynajmniej jedną wolną stroną,
    • kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu w obie strony.
  • Poza tym wymaga się:
    • Pismo z AIESEC Polska zawierające ofertę stażu/praktyk
    • Pismo z AIESEC Polska potwierdzające przyjęcie wnioskodawcy na staż/praktyki; pismo musi być podpisane przez wnioskodawcę
    • Zaproszenie z firmy lub organizacji indyjskiej, napisane na papierze firmowym, w języku angielskim, podpisane przez uprawnioną osobę, opieczętowane pieczątką firmową oraz zawierające dokładne informacje odnośnie stażu/praktyk i czasie ich trwania.
    • Kopia rejestracji firmy lub organizacji indyjskiej w Indiach
    • Pismo z AIESEC India zawierające dokładne informacje o stażu/praktykach
    • Pismo z AIESEC India potwierdzające, że firma lub organizacja indyjska zgodziła się przyjąć wnioskodawcę na staż/praktyki
  • Czas na jaki wiza jest wydawana zależy od uzyskanych listów (zaproszeń)
  • Cena: 715 PLN

 

Tranzytowa

Przejazd przez Indie; nie wydawana osobom, które zamierzają wyjechać do Indii w celach turystycznych

  • dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę:
    • 1 wypełniony on-line egzemplarz wniosku wizowego, (otworzy się gdy klikniemy w "online application link")
    • Jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (3,5 x 4,5 cm), wklejone do formularza wniosku wizowego,
    • paszport ważny co najmniej 1 rok, zawierający co najmniej jedną wolną stronę
    • kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu na dalszą podróż.
  • Poza tym w szczególnych wypadkach:
    • kopia książeczki marynarskiej (w przypadku marynarzy)
    • Pismo z firmy, w której wnioskodawca jest zatrudniony, wyjaśniające powód aplikowania o wizę tranzytową; pismo musi być napisane na papierze firmowym, w języku angielskim, podpisane przez uprawnioną osobę oraz opieczętowane pieczątką firmową (w przypadku marynarzy)
    • Pismo od indyjskiego agenta zawierające informacje o pobycie w Indiach; pismo musi być zaadresowane do Ambasady Indii w Warszawie, napisane na papierze firmowym, w języku angielskim, podpisane przez uprawnioną osobę oraz opieczętowane pieczątką firmową (w przypadku marynarzy)
  • Ważna jest 15 dni od momentu jej wydania.
  • cena: 140 PLN

Dodatkowe informacje

  • Kierowcy muszą posiadać międzynarodowe prawo jazdy.
  • W przypadku aplikacji o inne rodzaje wiz, np.: studencką, pracowniczą, prasową. wjazdową, badawczą należy się skontaktować indywidualnie, w celu uzyskania informacji.

Dołącz do II edycji wyprawy na skraj Tybetu, do nepalskigo Dolpo - śladami filmu Himalaya


  • Opublikuj na:





Wszystkie ceny brutto!
Opłata za pośrednictwo (77 zł) zawiera podatek VAT 22%
Jest to najniższa cena pośrednictwa w Polsce

Tryb Czas oczekiwania Wiza turystyczna Wiza tranzytowa Wiza biznes
Normalny 17 dni roboczych 309 217 792


Wymagane dokumenty:

  • Paszport ważny przynajmniej rok zawierający przynajmniej jedną wolną stronę.
  • Wypełniony on-line i podpisany formularz wizowy (kliknij aby pobrać wniosek, (otworzy się gdy klikniemy w "online application link") - żaden punkt formularza nie powinien pozostać bez odpowiedzi.
  • Jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (3,5 x 4,5 cm), wklejone do formularza wniosku wizowego.
  • W przypadku wizy innej niż turystyczna należy dołączyć wymagane dokumenty opisane powyżej, w sekcji "rodzaje wiz"

Procedura wizowa krok po kroku

Krok 1 - Kontakt z nami
Najwygodniejszym narzędziem kontaktu z nami jest wypełnienie poniższego formularza zapytania znajdującego się na każdej stronie prezentującej informacje o wizach do danego kraju. Konsultanci oddzwonią na podany numer telefonu w krótkim czasie (najczęściej w ciągu 1-2 godzin, w dni robocze).

Krok 2 - Przygotowanie dokumentów
Prosimy o skrupulatne przygotowanie dokumentów niezbędnych do uzyskania wizy. Nasi pracownicy, w przypadku wątpliwości, udzielą Tobie wszystkich informacji.

Krok 3 - Przesłanie dokumentów
Przesyłasz nam kurierem lub dostarczasz do biura komplet dokumentów na adres:
2Ways Sp. z o.o.
ul. Klaudyny 21
01-684 Warszawa
Tel. +48 22 243 66 40

Krok 4 - Faktura i płatność
Wystawiamy fakturę za usługę i czekamy na jej opłacenie. Wykonujemy działania w celu uzyskania dla Ciebie wizy.

Krok 5 - Wysyłamy wizę
Przesyłamy do Ciebie kurierem paszport z wbitą wizą (+ czasem inne dokumenty np. vouchery). Koszt kuriera doliczony jest do faktury (ponosi Klient).


jesteś zainteresowany bezpośrednim rozpoczęciem procedury ubiegania się o  wizę do Indii

wypełnij poniższy formularz lub
skontaktuj się z nami telefonicznie: +48 22 243 66 40

Firma 2ways sp. z o.o. (partner portalu transAzja.pl) skontaktuje się z Tobą tak szybko jak to będzie możliwe
(od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 17.00).

Formularz zapytania

Obsługą pośrednictwa wizowego zajmuje się wyłącznie firma 2ways sp. z o.o..
Portal transAzja nie ponosi odpowiedzialności za treść oferty oraz obsługę sprzedaży.

Informacje techniczne

ostatnia aktualizacja: poniedziałek, 4 lis 2013
liczba odsłon: 105973 od 15 gru 2004

Komentarze i uwagi

Liczba komentarzy: 2
Krzysztof Korcala

Prosze o pilny kontrakt pod nr tel: 606-495-127

Krzysztof Korcala

Marietta Salachna

Mam pytanie dotyczace wizy rodzinnej , na jak dlugo mozna ja otrzymac i czy certyfikat slubu islamskiego 'Nikkah' jest akceptowany w przypadku aplikowania o wize, Z gory dziekuje za odpowiedz

Dodaj swój komentarz - bo każdy ma przecież coś do powiedzenia...

Nie jesteś zalogowany. Aby uprościć dodawanie komentarzy oraz aby zdobywać punkty - zaloguj się

Imię i nazwisko *
E-mail *
Treść komentarza *
Przepisz kod z obrazka *
Newsletter Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu



transAzja.pl to serwis internetowy promujący indywidualne podróże po Azji. Przez wirtualny przewodnik po miastach opisuje transport, zwiedzanie, noclegi, jedzenie w wielu lokalizacjach w Azji. Dzięki temu zwiedzanie Chin, Indii, Nepalu, Tajlandii stało się prostsze. Poza tym, transAzja.pl prezentuje dane klimatyczne sponad 3000 miast, opisuje zalecane szczepienia ochronne i tropikalne zagrożenia chorobowe, prezentuje też informacje konsularne oraz kursy walut krajów Azji. Pośród usług dostępnych w serwisie są pośrednictwo wizowe oraz tanie bilety lotnicze. Dodatkowo dzięki rozbudowanemu kalendarium znaleźć można wszystkie święta religijnie i święta państwowe w krajach Azji. Serwis oferuje także możliwość pisania travelBloga oraz publikację zdjęć z podróży.

© 2004 - 2014 transAzja.pl, wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy