lub
w jakim celu? zapamiętaj mnie
 
Warszawa
Delhi  
Naturalne barwnikiMysore, Indiefoto: Krzysztof Stępieńźródło: transazja.pl
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
wyjazd do Indii połączony z praktyką jogi - zaprasza transAzja.pl i Joga Sztuka Zycia - marzec 2015, 16 dni

Szukaj Hoteli:

Cel podróży

Od

Do

Powiadomienia

Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu
     1 USD  1 EUR  1 PLN
ChinyCNY6,137,841,85
IndieINR61,5578,7418,62
IzraelILS3,714,751,12
MalezjaMYR3,284,190,99
RosjaRUB40,9052,3212,37
Sri LankaLKR130,84167,3839,57
SyriaSYP161,50206,5948,84
TajlandiaTHB32,4441,509,81
TurcjaTRY2,262,890,68
  wymagana wiza ambasada
w Polsce
Afganistan TAK TAK
Arabia Saudyjska TAK TAK
Armenia - TAK
Azerbejdżan TAK TAK
Bahrajn TAK -
Bangladesz TAK -
Bhutan TAK -
Brunei - -
Chiny TAK TAK
Filipiny - TAK
Gruzja - TAK
Hong Kong - -
Indie TAK TAK
Indonezja TAK TAK
Irak TAK TAK
Iran TAK TAK
Izrael - TAK
Japonia - TAK
Jemen TAK TAK
Jordania TAK -
Kambodża TAK -
Katar TAK TAK
Kazachstan TAK TAK
Kirgistan - -
Korea Północna TAK TAK
Korea Południowa - TAK
Kuwejt - TAK
Laos TAK -
Liban TAK TAK
Makau - -
Malediwy TAK -
Malezja - TAK
Mongolia - TAK
Nepal TAK -
Oman TAK -
Pakistan TAK TAK
Palestyna - -
Rosja TAK TAK
Singapur - -
Sri Lanka TAK TAK
Syria TAK TAK
Tadżykistan TAK -
Tajlandia - TAK
Tajwan - -
Timor Wschodni TAK -
Turcja TAK TAK
Turkmenistan TAK -
Uzbekistan TAK TAK
Wietnam TAK TAK
Zjednoczone Emiraty Arabskie TAK TAK

Zestawienie informacji na temat wymaganych zaświadczeń zdrowotnych, zalecanych szczepień ochronnych i zagrożeń chorobowych przy podróży do krajów Azji.


Miasta Azji

 Hua Shan

warto zobaczyć: 8
transport z Hua Shan: 3
dobre rady: 18

wybierz
[opinieCount] => 0

 New Delhi

warto zobaczyć: 23
transport z New Delhi: 2
dobre rady: 37

wybierz
[opinieCount] => 0

 Katmandu

warto zobaczyć: 14
transport z Katmandu: 3
dobre rady: 21

wybierz
[opinieCount] => 0

 Szanghaj

warto zobaczyć: 18
transport z Szanghaj: 1
dobre rady: 37

wybierz
[opinieCount] => 0

 Pekin

warto zobaczyć: 27
transport z Pekin: 4
dobre rady: 61

wybierz
[opinieCount] => 0

 Pokhara

warto zobaczyć: 9
transport z Pokhara: 1
dobre rady: 9

wybierz
[opinieCount] => 0

 Tajpej

warto zobaczyć: 22
transport z Tajpej: 10
dobre rady: 39

wybierz
[opinieCount] => 0

 Jerozolima

warto zobaczyć: 9
transport z Jerozolima: 3
dobre rady: 12

wybierz
[opinieCount] => 0

 Stambuł

warto zobaczyć: 38
transport z Stambuł: 2
dobre rady: 40

wybierz
[opinieCount] => 0

 Xi'an

warto zobaczyć: 10
transport z Xi'an: 2
dobre rady: 19

wybierz
[opinieCount] => 0

Najnowsze artykuły

Do Mongolii bez wizy

Muktinath (Jomsom) Trekking - profil wysokości i statystyka

Bezpłatne wycieczki po Dosze dla pasażerów Qatar Airways

Wiza do Zjednoczonych Emiratów Arabskich na lotnisku

Plaża Negombo - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Nilaveli - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

Plaża Goyambokka - najpiękniejsze plaże Sri Lanki

transAzja Dolpo Trekking 2013 - statystyka wyprawy

Święto Onam - indyjskie dożynki

Pekin w rytmie reggae i jazzu

 

wiza do Indii

informacje, adres ambasady, pośrednictwo wizowe



ostatnia aktualizacja: niedziela, 20 lip 2014
77 PLN - 17 dni roboczych

Ambasada Republiki Indii

ul. Rejtana 15 m. 6/7
02-516 Warszawa
tel.: +48 (22) 540 00 00
indembwarsaw.pl

godziny urzędowania ambasady: 9:30- 17:00, poniedziałek - piątek

Sekcja wizowa

Obsługą wydawania wiz zajmuje się wyłącznie firma
BLS INTERNATIONAL VISA SERVICES-POLAND
ul. Rejtana 15 m, 7 piętro, lokal 13, 
02-516 Warszawa
tel: +48 (22) 542 41 90

godziny składania wniosków - 09:30- 13:00
godziny odbierania paszportów - 09:00-17:00
zapytania telefoniczne - 09:00 - 11:30

 

UWAGA: Przedstawione poniżej informacje mogą ulegać zmianom. Dlatego też wskazane jest osobiste skontaktowanie się z placówką dyplomatyczną danego kraju.

Uwagi:

  • Został skrócony czas oczekiwania na wizę do okoła 5 -7 dni roboczych! 
  • Od 1 marca 2013, opłata wizowa dla każdego rodzaju wiz wrosła o 8zł. Zatem Koszt wizy turystycznej ze wszystkimi opłatami wynosi obecnie 232 PLN.
  • Wnioski wizowe należy wypełniać wyłącznie on-line. Nie ma możliwości otrzymania i ręcznego wypełnienia wniosku.
  • Od dnia  23 listopada 2012 roku został zniesiony kłopotliwy przepis wymagający dwumiesięcznego odstępu pomiędzy wjazdami na teren Indii dla osób podróżujących na wizie turystycznej. 
    więcej na ten temat w artykule: Indie łagodzą przepisy wizowe
  • Wydaje się, że obecnie rodzaj i krotność wizy jest przyznawany zgodnie z tym o jaki rodzaj wizy aplikujemy. 
  • W przypadku większej ilości aplikacji składanych na raz, ambasada prosi aby dołączyć kopię biletu lotniczego do każdego formularza wniosku wizowego.
  • W przypadku składania 5 lub większej liczby wniosków, Ambasada wymaga równoczesnego złożenia listy składanych paszportów zawierającej: imię, nazwisko oraz numer paszportu. Lista taka musi być przygotowana w 2 egzemplarzach.
  • Dzieci poniżej 18 roku życia do wniosków muszą mieć dołączone kopie paszportów obojga rodziców
  • Ambasada sugeruje aby aplikować o wizę miesiąc przed planowaną podróżą.
  • Jeśli osoby ubiegające się o wizę indyjską posiadają drugi paszport innej narodowości Ambasada prosi o skan dołączony do wniosku.
  • Osoby których praca dotyczy usług rządowych (Government services) muszą dołączyć do wniosku pismo w języku angielskim na papierze firmowym z podpisanymi przełożonych że jadą w celu turystycznym a nie biznesowym i nie będą w Indiach wykonywać żadnej pracy. 

Rodzaje wiz:


Turystyczna (jedno- lub dwukrotnego wjazdu)

  • dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę:
    • 1 wypełniony on-line egzemplarz wniosku wizowego (otworzy się gdy klikniemy w "online application link"). Żaden punkt formularza nie powinien pozostać bez odpowiedzi. Formularz wypełniamy w języku angielskim (bezwzględnie nazwa wykonywanego zawodu musi być przetłumaczona na angielski), następnie należy go wydrukować i dostarczyć do Sekcji Wizowej.
    • Jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (3,5 x 4,5 cm), wklejone do formularza wniosku wizowego,
    • paszport ważny co najmniej 1 rok, z dwiema wolnymi stronami,
    • kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu w obie strony.
  • czas oczekiwania na wizę:przynajmniej 5 dni roboczych.
  • Czas na jaki wiza jest wydawana to na ogół 3 miesiące w zależności od czasu trwania podróży. Znowu zaczęto wydawać wizy wielokrotnego wjazdu, ważne pół roku.
  • Wiza ważna jest od dnia wydania, a nie przyjazdu do Indii.
  • Wiza turystyczna jest nieprzedłużalna.
  • cena: 232 PLN

 

Biznesowa

  • Wydawana osobom, które zamierzają wyjechać do Indii w celach biznesowych (spotkania/negocjacje biznesowe; podpisanie/aktualizacja umowy z firmą indyjską; kontrola produktów; kupno produktów; badanie rynku; udział w szkoleniu)
  • Dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę:
    • wypełniony on-line i następnie wydrukowany egzemplarz wniosku wizowego, (otworzy się gdy klikniemy w "online application link")
    • Jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (3,5 x 4,5 cm), wklejone do formularza wniosku wizowego,
    • paszport ważny co najmniej 1 rok, zawierający co najmniej jedną wolną stronę,
    • kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu w obie strony,
    • zaproszenie z firmy indyjskiej zawierające informacje o planowanej wizycie obcokrajowca oraz zobowiązanie, że firma będzie odpowiedzialna za zaproszoną osobę w trakcie jej pobytu w Indiach;
    • zaproszenie musi być napisane na papierze firmowym, w języku angielskim, zaadresowane do Ambasady Indii w Warszawie, podpisane przez uprawnioną osobę oraz opieczętowane pięczątką firmową; przedłożone zaproszenie może być wydrukowanym skanem lub kopią oryginału.
    • Pismo delegujące z firmy, w której aplikujący jest zatrudniony, zawierające informacje o planowanej wizycie w Indiach oraz zobowiązanie, że firma będzie odpowiedzialna za pracownika w czasie jego pobytu w Indiach. Pismo musi być napisane na papierze firmowym, w języku angielskim, zaadresowane do Ambasady Indii w Warszawie, podpisane przez uprawnioną osobę oraz opieczętowane pieczątką firmową.
  • Czas na jaki wiza jest wydawana to maksimum 3 miesiące (okres ten może być krótszy i zależy od decyzji Konsulatu).
  • Ambasada wymaga aby na minimum 2 tygodnie przed lotem aplikować o wizę
  • Cena: 715 PLN

 

Wiza dla stażystów AIESEEC

Wydawana osobom, które zamierzają wyjechać do Indii na staż/praktyki

  • dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę:
    • 1 wypełniony on-line i nastepnie wydrukowany egzemplarz wniosku wizowego (otworzy się gdy klikniemy w "online application link"), żaden punkt formularza nie powinien pozostać bez odpowiedzi,
    • Jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (3,5 x 4,5 cm), wklejone do formularza wniosku wizowego, ,
    • paszport ważny co najmniej 1 rok, z przynajmniej jedną wolną stroną,
    • kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu w obie strony.
  • Poza tym wymaga się:
    • Pismo z AIESEC Polska zawierające ofertę stażu/praktyk
    • Pismo z AIESEC Polska potwierdzające przyjęcie wnioskodawcy na staż/praktyki; pismo musi być podpisane przez wnioskodawcę
    • Zaproszenie z firmy lub organizacji indyjskiej, napisane na papierze firmowym, w języku angielskim, podpisane przez uprawnioną osobę, opieczętowane pieczątką firmową oraz zawierające dokładne informacje odnośnie stażu/praktyk i czasie ich trwania.
    • Kopia rejestracji firmy lub organizacji indyjskiej w Indiach
    • Pismo z AIESEC India zawierające dokładne informacje o stażu/praktykach
    • Pismo z AIESEC India potwierdzające, że firma lub organizacja indyjska zgodziła się przyjąć wnioskodawcę na staż/praktyki
  • Czas na jaki wiza jest wydawana zależy od uzyskanych listów (zaproszeń)
  • Cena: 715 PLN

 

Tranzytowa

Przejazd przez Indie; nie wydawana osobom, które zamierzają wyjechać do Indii w celach turystycznych

  • dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę:
    • 1 wypełniony on-line egzemplarz wniosku wizowego, (otworzy się gdy klikniemy w "online application link")
    • Jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (3,5 x 4,5 cm), wklejone do formularza wniosku wizowego,
    • paszport ważny co najmniej 1 rok, zawierający co najmniej jedną wolną stronę
    • kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu na dalszą podróż.
  • Poza tym w szczególnych wypadkach:
    • kopia książeczki marynarskiej (w przypadku marynarzy)
    • Pismo z firmy, w której wnioskodawca jest zatrudniony, wyjaśniające powód aplikowania o wizę tranzytową; pismo musi być napisane na papierze firmowym, w języku angielskim, podpisane przez uprawnioną osobę oraz opieczętowane pieczątką firmową (w przypadku marynarzy)
    • Pismo od indyjskiego agenta zawierające informacje o pobycie w Indiach; pismo musi być zaadresowane do Ambasady Indii w Warszawie, napisane na papierze firmowym, w języku angielskim, podpisane przez uprawnioną osobę oraz opieczętowane pieczątką firmową (w przypadku marynarzy)
  • Ważna jest 15 dni od momentu jej wydania.
  • cena: 140 PLN

Dodatkowe informacje

  • Kierowcy muszą posiadać międzynarodowe prawo jazdy.
  • W przypadku aplikacji o inne rodzaje wiz, np.: studencką, pracowniczą, prasową. wjazdową, badawczą należy się skontaktować indywidualnie, w celu uzyskania informacji.

  • Opublikuj na:





Wszystkie ceny brutto!
Opłata za pośrednictwo (77 zł) zawiera podatek VAT 22%
Jest to najniższa cena pośrednictwa w Polsce

Tryb Czas oczekiwania Wiza turystyczna Wiza tranzytowa Wiza biznes
Normalny 12 dni roboczych 309 217 792


Wymagane dokumenty:

  • Paszport ważny przynajmniej rok zawierający przynajmniej jedną wolną stronę.
  • Wypełniony on-line i podpisany formularz wizowy (kliknij aby pobrać wniosek, (otworzy się gdy klikniemy w "online application link") - żaden punkt formularza nie powinien pozostać bez odpowiedzi.
  • Jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (3,5 x 4,5 cm), wklejone do formularza wniosku wizowego.
  • W przypadku wizy innej niż turystyczna należy dołączyć wymagane dokumenty opisane powyżej, w sekcji "rodzaje wiz"

Procedura wizowa krok po kroku

Krok 1 - Kontakt z nami
Najwygodniejszym narzędziem kontaktu z nami jest wypełnienie poniższego formularza zapytania znajdującego się na każdej stronie prezentującej informacje o wizach do danego kraju.

Krok 2 - Przygotowanie dokumentów
Prosimy o skrupulatne przygotowanie dokumentów niezbędnych do uzyskania wizy. Nasi pracownicy, w przypadku wątpliwości, udzielą Tobie wszystkich informacji.

Krok 3 - Przesłanie dokumentów
Przesyłasz nam kurierem lub dostarczasz do biura komplet dokumentów na adres:
2Ways Sp. z o.o.
ul. Klaudyny 21
01-684 Warszawa
Tel. +48 22 243 43 00

Krok 4 - Faktura i płatność
Wystawiamy fakturę za usługę i czekamy na jej opłacenie. Wykonujemy działania w celu uzyskania dla Ciebie wizy.

Krok 5 - Wysyłamy wizę
Przesyłamy do Ciebie kurierem paszport z wbitą wizą (+ czasem inne dokumenty np. vouchery). Koszt kuriera doliczony jest do faktury (ponosi Klient).


jesteś zainteresowany bezpośrednim rozpoczęciem procedury ubiegania się o  wizę do Indii

wypełnij poniższy formularz lub
skontaktuj się z nami telefonicznie: +48 22 243 43 00

Firma 2ways sp. z o.o. (partner portalu transAzja.pl) skontaktuje się z Tobą tak szybko jak to będzie możliwe
(od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 17.00).

Formularz zapytania

Obsługą pośrednictwa wizowego zajmuje się wyłącznie firma 2ways sp. z o.o..
Portal transAzja nie ponosi odpowiedzialności za treść oferty oraz obsługę sprzedaży.

Informacje techniczne

ostatnia aktualizacja: niedziela, 20 lip 2014
liczba odsłon: 118578 od 15 gru 2004

Komentarze i uwagi

Liczba komentarzy: 3
Krzysztof Korcala

Prosze o pilny kontrakt pod nr tel: 606-495-127

Krzysztof Korcala

Marietta Salachna

Mam pytanie dotyczace wizy rodzinnej , na jak dlugo mozna ja otrzymac i czy certyfikat slubu islamskiego 'Nikkah' jest akceptowany w przypadku aplikowania o wize, Z gory dziekuje za odpowiedz

paulina marcinkiewicz

Dzień dobry,
wylatujemy do Indii grupą 13-osobową 27 listopada 2014 roku, chciałam zapytać, kiedy najpóźniej powinni otrzymać od nas Państwo wypełnione wnioski i czy każdy z uczestników ponosi opłatę 77 zł, czy jest to opłata za 1 zlecenie grupowe?
Będziemy podróżować do Nepalu i z powrotem do Indii, czy są duże szanse otrzymania wizy dwukrotnego lub wielokrotnego wjazdu do Indii, jeśli dołączymy do wniosków kopie biletów?

Dodaj swój komentarz - bo każdy ma przecież coś do powiedzenia...

Nie jesteś zalogowany. Aby uprościć dodawanie komentarzy oraz aby zdobywać punkty - zaloguj się

Imię i nazwisko *
E-mail *
Treść komentarza *
Przepisz kod z obrazka *
Newsletter Informujcie mnie o nowych, ciekawych
materiałach publikowanych w portalu



transAzja.pl to serwis internetowy promujący indywidualne podróże po Azji. Przez wirtualny przewodnik po miastach opisuje transport, zwiedzanie, noclegi, jedzenie w wielu lokalizacjach w Azji. Dzięki temu zwiedzanie Chin, Indii, Nepalu, Tajlandii stało się prostsze. Poza tym, transAzja.pl prezentuje dane klimatyczne sponad 3000 miast, opisuje zalecane szczepienia ochronne i tropikalne zagrożenia chorobowe, prezentuje też informacje konsularne oraz kursy walut krajów Azji. Pośród usług dostępnych w serwisie są pośrednictwo wizowe oraz tanie bilety lotnicze. Dodatkowo dzięki rozbudowanemu kalendarium znaleźć można wszystkie święta religijnie i święta państwowe w krajach Azji. Serwis oferuje także możliwość pisania travelBloga oraz publikację zdjęć z podróży.

© 2004 - 2014 transAzja.pl, wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy